BrEA Magazine januari-maart 2021

Lees meer over wat zich afspeelde in de ingenieurswereld tussen januari en maart 2021.

Beste lezer,

Deze dagen lijken nog net ietsje donkerder dan andere jaren. Bij het schrijven van dit voorwoord kregen we net het nieuws dat VUB-docent Ahmadreza Djalali eerstdaags geëxecuteerd zal worden, nadat hij telefonisch afscheid heeft genomen van zijn vrouw. Dr. Djalali werd slachtoffer van een oneerlijk proces op verdenking van spionage in Iran. Hierbij werden ook verschillende mensenrechten geschonden. Hartverwarmend is het, om te zien hoe onze VUB-community in opstand kwam door het delen van boodschappen op sociale media, het schrijven van mails en brieven naar de Iraanse autoriteiten, te betogen aan de Iraanse ambassade, ... Ook BrEA heeft haar steentje hieraan bijgedragen met een oproep
om in opstand te komen. Ik hoop ten zeerste dat wanneer u dit voorwoord leest, Dr. Djalali nog onder ons is en met een meer positieve uitkijk.

Daarnaast werden ook de coronamaatregelen nog maar eens aangepast. Fysieke contacten worden voorlopig niet uitgebreid waardoor de feestdagen in de gezinsbubbel worden gevierd. Ook de VUB blijft nog een tijd in code rood. Daarnaast zie ik meer en meer nieuwsberichten verschijnen dat studenten het allemaal steeds minder zien zitten, en zelfs met donkere gedachten beginnen te worstelen. Bij deze wil ik hen graag een hart onder de riem steken en hen ook veel succes wensen met een tweede examenperiode in lockdown. Chapeau voor hen, dat zij dit doen zonder al te veel te morren! Ook de horeca blijft nog een tijdje gesloten.

Fysieke evenementen zijn nog steeds niet aan de orde. Hoewel de farmasector, op korte termijn, enorm grote stappen heeft gezet in het beschikbaar maken van een vaccin, zetten we nog even in op het digitale alternatieven (die hier waarschijnlijk ook zijn om te blijven). In november mochten we jullie verwelkomen op ons Symposium over Personalised Healthcare. Deze vond plaats via een Zoom-webinar. Dit jaar willen we nog meer digitale evenementen organiseren, maar natuurlijk zien we jullie graag zo snel mogelijk fysiek terug! Bij deze dan ook een warme oproep om jullie lidmaatschap te verlengen voor 2021. Op deze manier heb je gratis toegang tot, of grote kortingen op, onze evenementen en krijg je ook ons driemaandelijks magazine toegestuurd.

Daarnaast steun je met je lidmaatschap ook onze ingenieursstudenten, gezien wij hierdoor (onder andere) leuke en sociaal relevante projecten kunnen sponsoren (bv. het FabLab, Edukado, ...) en de BrEA-prijzen kunnen uitreiken.

Hopelijk tot snel!
Edith Oyen
Voorzitter BrEA

Artikels

Faculteit Ingenieurswetenschappen grijpt digitale kansen
Prijzenkast: BrEA Ingenieursprijzen voor beste masterthesis & ie-netprijzen
Mushroom management: Le Petit Chef
Bedrijfscultuur: Vertrouwen