Ingenieur Clement Hiel in de kijker + Debat Ingenieurs & Politiek - 21 juni

Op 21 juni organiseren ie-net in samenwerking met BrEA een avond voor & door ingenieurs in de Aula Q van de VUB, Pleinlaan 2.  

We verwelkomen Prof. Dr. Ir. Clement Hiel als gast van de avond. Clement Hiel is een internationaal gerenommeerd ingenieur die werkt en doceert in de VS. Met zijn lezing "Veertig Jaar van Innovatie aan de "Cutting Edge" van Lucht en Ruimtevaart" zal hij een bevlogen verhaal brengen over zijn carrière. 
 

Het tweede luik van de avond is een debat met als thema "Ingenieurs en politiek". Er bestaat een onevenwicht in de samenstelling van het politieke personeel in ons land. Vaak hebben onze beleidsmakers een achtergrond in rechten, economie of politieke wetenschappen, maar opvallend zelden in wetenschap en technologie.
 

Ingenieurs kunnen een meerwaarde bieden op bestuursniveau. Om grote, complexe puzzels aan te pakken of om bijvoorbeeld een goed gefundeerde langetermijnstrategie te ontwikkelen over het energiebeleid, infrastructuur, mobiliteit, industrie en innovatie.

Clement Hiel zette deze kwestie eerder al op de agenda via een artikel in de krant De Tijd. We bespreken dit thema dan ook met hem en volgend panel:

  • Els Ampe (Open VLD), volksvertegenwoordiger (fractievoorzitter) in het Brussels parlement en schepen voor Mobiliteit, Openbare Werken en Wagenpark in Brussel Stad(Brussel, Laken, Neder-Over-Heembeek, Haren).
  • Peter Dedecker (N-VA), volksvertegenwoordiger in de Kamer
  • Andries Gryffroy (N-VA), volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement
  • Stefaan Caenepeel, decaan Ingenieurswetenschappen VUB

     

Voor verdere informatie kan je hier terecht. Inschrijven is verplicht.

 

 

 

 

Gesponsord door: